Το ιστορικό κτίριο «Βιέννη», που σήμερα βρίσκεται στην οδό Εγνατία 2-4, χτίστηκε στην θέση του ναού της Αγίας Κυριακής, την περίοδο 1929-1931, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Γεωργίου Καμπανέλλου.
Αποτελούνταν αρχικά από 3 ορόφους και 55 δωμάτια, ενώ υπήρξε από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της εποχής, φιλοξενώντας σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής αλλά και της καλλιτεχνικής ζωής. Κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το κτίριο επιτάχθηκε από τους Γερμανούς και στεγάστηκε εκεί η Κομαντατούρ, ενώ τα υπόγεια του κτιρίου έγιναν τόπος βασανιστηρίων. Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το κτίριο καταλήφθηκε για λίγο καιρό από τον ΕΛΑΣ, ο οποίος το χρησιμοποίησε για αρχηγείο. Το 1995 μετατράπηκε σε κτίριο γραφείων, ενώ από το 2012 έως και το 2020 στο εμβληματικό κτίριο, στεγάζονταν ιδιωτικό κολλέγιο.
Το κτήριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εκλεκτικισμού με απόλυτη συμμετρία στους άξονες και τα ανοίγματα, ψευδοπαραστάδες που χωρίζουν το κτήριο οπτικά σε ζώνες και ιωνικά επίκρανα, ενώ με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτήριο εντός του κέντρου της Θεσσαλονίκης που έχει κηρυχθεί «Ιστορικός Τόπος>>.
Η αρχιτεκτονική μελέτη ανακαίνισης του κτηρίου επιδιώκει τόσο την επαναφορά της αρχικής χρήσης του ως ξενοδοχείου, όσο και την ανάδειξή του ως αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης.
Με την ολοκλήρωση του έργου, το νέο ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας 3.000μ2, θα διαθέτει 82 δωμάτια, εστιατόριο, καφέ, μπαρ, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας, κέντρο πολλαπλών χρήσεων, καθώς και roof garden με ανοικτό μπαρ.